Flori care se Plantează Toamna

Flori care se Plantează Toamna

Noi suntem obişnuiţi să plantăm primăvara, cu gândul că grădina se va transforma într-un spectacol de culoare şi miresme în timpul verii. Putem însă prelungi această privelişte cultivând plante toamna, care să înflorească înainte să cadă prima brumă. Veţi avea astfel o grădină înflorită de primăvara până toamna târziu, într-o diversitate de culori, forme şi miresme, care vor face din spaţiul vostru verde un mic paradis. Mai jos vedem câteva flori de grădină care se plantează toamna:

Aster sau ochiul boului pitic este prima pe lista noastră. Planta înfloreşte într-o varietate de culori şi, în funcţie de specie, este rezistentă la temperaturi negative. Florile au conformaţia similara celor de crizantemă şi este indicat sa le plantati într-o zonă cu soare pentru a le prelungi viaţa.

Deşi nu sunt flori propriu-zise, varza ornamentală este o alegere potrivită pentru cei care vor un plus de culoare toamna târziu. Plantele rezistă chiar dacă se lasă zapada şi culorile devin mai vioaie pe măsură ce temperaturile scad. La fel, cultivaţi-le la soare şi într-un sol umed.

O altă plantă plină de culoare până toamna târziu este liliacul peruan, un manunchi de flori viu colorate, care contrastează cu frunzele de un verde închis. Planta înfloreşte timp de cinci luni până spre sfârşitul lunii noiembrie şi este o bună alegere pentru ghivece, pe care să le lăsaţi pe balcon.

Muşcatele sunt şi ele flori populare, care se prezintă în diferite culori. Ele vă vor încânta privirea din iunie până toamna târziu.

Ar fi păcat să uităm de una din cele mai populare flori, crizantema – o opţiune la îndemână, care ne răsplăteşte prin culori şi arome deosebite. Crizantemele rezistă cu stoicism temperaturilor foarte scăzute, rămânând o pată de culoare în grădina care s-a supus deja primei brume.