Dale de Piatră

Dale de Piatră

CĂRĂRI CU DALE DE PIATRĂ

  Dalele decorative pentru alei sunt o modalitate excelentă de a trasa o tuşă personală grădinii tale. Ele nu au doar un scop decorativ, ci şi un scop practic. Dalele decorative adaugă o nouă dimensiune grădinii. Pe lângă valoarea estetică evidentă, ele aduc şi beneficii pe care cu siguranţă le vei aprecia.

Iată câteva avantaje în montarea pietrelor decorative în grădină:

  1. Păstrează curăţenia în grădină

Poziţionarea corectă a dalelor te ajută să nu te murdăreşti pe picioare. Aşează câteva între razoarele din grădină, pentru a avea astfel un spaţiu unde să păşeşti când îţi îngrijeşti plantele. Asta va impiedica lipirea pământului de pantofii tăi, care apoi se răspândeşte peste tot – pe gazonul tău bine îngrijit sau pe carpeta din sufragerie. Păstrând lucrurile curate vei face economie de timp. Foarte probabil că preferi să stai şi să te bucuri de curtea ta, decât să curăţi tot timpul noroiul împrăştiat peste tot, nu-i aşa?

  1. Împiedică călcarea în picioare a ierbii

Peluzele sunt, de asemenea, un loc ideal pentru plasarea dalelor. Observă zonele cu trafic mare din curtea ta. Există o cărare făcută de copii în locul unde se joacă zilnic? Căţelul tău lasă permanent o urmă în locul sau favorit de sub copac? Acestea sunt locuri unde trebuie să aşezi dale decorative. Este mai frumos să te uiţi la dale decât la pământul dezgolit. De asemenea, este mai uşor să le întreţii decât să încerci să pui iarba la loc în zonele cu trafic mare.

  1. Formează cărări

Foarte probabil că ai investit mult timp şi bani pentru înfrumuseţarea grădinii tale. Ai, probabil, chiar câteva atracţii precum o fântână arteziană sau o statuie, răspândite în diferite puncte din grădină. De câte ori nu ai cerut unui oaspete să vadă ce ai facut în grădină? Nu ţi-ar plăcea ca ei să descopere singuri aceste lucruri?

Un avantaj al dalelor decorative este faptul că oamenii au tendinţa de a călca pe ele. Aceasta înseamnă că nu va trebui să te lauzi într-un mod evident cu ultimele tale lucrări în grădină. Dalele vor face treaba în locul tău, ghidând vizitatorii în zonele pe care doreşti ca ei să le vadă. Adaugă din loc în loc şi câte o bancă sau un loc de odihnă şi grădina ta va oferi şi oaspeţilor tăi aceleaşi bucurii pe care ţi le ofera şi ţie.