Plante Medicinale

Plante Medicinale

Ai vrea să ai propria farmacie? Cel mai bun mod de a folosi spaţiul în plus pe care îl ai acasă este să îţi amenajezi o grădină unde să crească plante medicinale.

Lista celor mai bune plante medicinale:

1. Aloe Vera
Dacă există o plantă medicinală care să aibă 101 întrebuinţări, aceea este aloe vera. Dacă ai o arsură mică, poţi folosi partea de jos a tulpinii ca un calmant, prin aplicarea pe zona afectată. În afară de tăieturi şi răni minore, aloe vera este foarte bună pentru eczeme şi pentru micşorarea inflamaţiilor.
Ştiaţi că această plantă poate fi chiar înghiţită? Poţi să bei suc de aloe vera pentru a trata afecţiuni digestive, ulcere gastrice, constipaţie cronică sau lipsa apetitului. Aceasta plantă medicinală creşte mai bine la soare.

2. Brusturele cu scăieţi
În medicina tradiţională, brusturele cu scăieţi este folosit ca agent purificator pentru sânge, diuretic sau pentru a produce transpiraţie. În afara de aspectul medicinal, aceasta are şi valoare estetică datorită florilor mov-verzui cu ţepi. Dacă doreşti să adaugi această plantă în grădina ta, ea poate creşte şi fără umbră. Asigură-te că solul este tot timpul umed, pentru ca planta să se dezvolte corespunzător. Planta este utilă şi pentru iritaţii, băşici, vânătăi, arsuri, acnee şi muşcături.

3. Gălbenele
Vestea buna legată de gălbenele este aceea că se pot dezvolta în orice tip de sol. Aduc un plus aspectului estetic datorită culorii sale portocaliu aprins. La ce sunt bune galbenelele? Pot fi folosite la vindecarea muşcăturilor, înţepăturilor, entorselor, inflamaţiilor la ochi, rănilor şi chiar varicei. Consumată, planta este utilă în tratarea infecţiilor cronice sau a febrei.

4. Muşeţel
Această plantă poate ajuta la tratarea a peste 100 de afecţiuni şi probleme, incluzând aici răceala, probleme digestive, eczeme, dureri de dinţi, dureri de urechi, dureri la umăr sau răni mici. Muşeţelul răspândeşte un miros plăcut.

5. Echinaceea
Planta minunat colorată esta considerată a fi una dintre cele mai importante ierburi medicinale din lume. Planta este erbacee şi are mai multe specii. Echinacea este o plantă utilă datorită gamei largi de afecţiuni la care se poate folosi, incluzând aici umflături, răni, alergii, muşcături de insecte, înţepături sau muşcături de şarpe. Echinaceea poate îndepărta alergiile prin întărirea sistemului imunitar.

6. Ghintura galbenă
Această plantă medicinală provine din zona munţilor din sudul şi centrul Europei. Este amară la gust şi se foloseşte în medicina tradiţională, principala ei funcţie fiind tratamentul problemelor digestive. Ghintura ajută şi la atenuarea oboselii datorate bolilor cronice, stimulează vezica biliară şi ficatul, întărind astfel organismul.

7. Frunze de arbore de ceai
Uită-te atent pe prospectul unui medicament pentru care nu ai nevoie de reţetă sau pe prospectul unui produs de înfrumuseţare şi vei găsi acolo uleiul de arbore de ceai, printre ingrediente. Acest fapt arată cât de utilă este aceasta planta din punct de vedere medical. Uleiul de arbore de ceai se foloseşte în multe situaţii, de exemplu pentru tratamentul acneei, infecţiilor pielii, ciupercii piciorului, muşcăturilor de insecte, umflăturilor reci, arsurilor şi oboselii cronice.

8. Menta
Probabil ca nu există o plantă care să miroase mai bine în grădina ta, decat menta. Ea este considerată a fi cel mai vechi leac, fiind folosit de oameni încă din antichitate pentru tratamentul multor afecţiuni. Menta – planta esenţială pentru grădina ta cu plante medicinale este faptul că are un conţinut bogat în vitaminele A si C, mangan, ajută la ameliorarea unor probleme ca sindromul intestinului iritat, dureri de stomac, febra, balonare.

9. Ginseng
Ginseng-ul este una din cele mai populare ierburi medicinale din ţările estice. Este foarte bun pentru că ajută la menţinerea sănătăţii generale. Rădăcina ginseng-ului este folositoare la relaxarea sistemului nervos. Ajută de asemenea la reducerea nivelului colesterolului, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi rezistenţa fizică. Ajută la tratarea lipsei poftei de mâncare sau a insomniei.

10. Salvia
Salvia folosită atât la gătit, cât şi ca planta medicinală. Este foarte bună în cazul muşcăturilor de insecte, infecţiilor pielii, infecţiilor gingiei sau infecţiilor cavităţii bucale. De asemenea, se foloseşte pentru tratamentul indigestiei, depresiei şi chiar a problemelor cauzate de menopauza. Cuvântul latin din care se trage cuvântul salvie înseamnă ,,a vindeca”.

Am enumerat doar câteva din cele mai bune plante medicinale, pe care le poţi planta în grădina ta. Aceste plante medicinale sunt folosite pentru a trata problemele care te supără. Îngrijirea lor merită efortul.