Cum am mecanizat etapele amenajării unui spațiu verde la Grădina Mărioarei

Cum am mecanizat etapele amenajării unui spațiu verde la Grădina Mărioarei

Pe parcursul ultimilor ani am investit mult în mecanizarea proceselor de executare a lucrărilor de amenajare a spațiilor verzi, în scopul eficientizării muncii și optimizării timpului de realizare a lucrărilor. În cele ce urmează am vrea să vă relatăm cum a arătat acest proces pentru noi, cei de la Grădina Mărioarei.

Atunci când numai am început activitatea noastră, în anul 2012, majoritatea lucrărilor de amenajare a spațiilor verzi erau executate manual. Acest lucru ne-a permis să înțelegem în profunzime procesele de lucru, însă ne îngreuna munca din punct de vedere al efectuării rapide a lucrărilor. În plus, calitatea lucrărilor efectuate manual rămâne inferioară celei oferite de echipamentele profesionale. Lipsa forței de muncă calificate pe piața locală ne-a motivat să începem cât mai curând procesul de mecanizare a serviciilor pe care le prestăm.

Însămânțarea gazonului este unul din cele mai solicitate servicii de amenajare pe piața noastră. Este un proces complex și îndelungat, pe care am dorit să-l eficientizăm la maxim. În anul 2015 am procurat un echipament de Hidro-însămânțare, care ne-a permis să creștem capacitatea de lucru de la 500 la 5000 m² suprafață însămânțată pe zi. Hidro-însămânțarea permite aplicarea uniformă și rapidă a semințelor de gazon pe orice suprafață, inclusiv terenurile cu denivelări / pante.

La montarea unui sistem de irigare, cea mai solicitantă etapă este săparea șanțurilor, lucru care ne dădea mari bătăi de cap, având în vedere efortul fizic care trebuia depus de o echipă de muncitori, adeseori îngreunat de duritatea solului. Astfel, în anul 2016 am investit într-un echipament de săpat șanțuri, în rezultat obținem șanțuri săpate rapid (cca 2 m / minut), cu o lățime și adâncime optimă, lucru care poate fi realizat de un singur operator.

În anul 2018 am completat parcul nostru de echipamente cu un aerator profesional Billy Goat care ne permite să îmbunătățim calitatea și aspectul gazonului prin stimularea creșterii sistemului radicular al acestuia.


Una din achizițiile cu care ne mândrim în mod special este echipamentul multifuncțional Toro Dingo TX525 Wide Track, care ne permite efectuarea unui spectru larg de lucrări de pregătire a terenurilor pentru amenajare: decopertarea solului vechi, manipularea materialului greu (nisip, piatră, pământ), nivelarea terenului, prelucrarea solului pentru însămânțare. Echipamentul dat ne permite înlocuirea unei echipe de 6 angajați, care ar efectua lucrări similare într-un interval de timp de 5 ori mai mare.

Investim continuu și în eficientizarea lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi. În acest an am trecut de la mașinuțele de tuns compacte la un tractoraș de tuns gazonul Toro TimeCutter cu lățimea de lucru de 127 cm, sporind viteza cu care deservim clienții noștri.

Astfel, avem la moment mecanizate mai toate procesele necesare pentru executarea lucrărilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi. Rămânem pasionați de echipamentele profesionale, de asta vom continua să descoperim și implementăm ultimele tendințe în mecanizarea proceselor noastre de lucru.

În cazul în care căutați să mecanizați și Dvs. o parte din eforturile de îngrijire a unei peluze – suntem la dispoziția Dvs. pentru a vă ajuta să alegeți un echipament potrivit. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta prin email sau la telefon.