Eco-Pavaj

Eco-Pavaj

PAVAJ DIN BETON VIBROPRESAT

Amenajarea grădinii îți poate da bătăi de cap atunci când nu știi ce materiale să folosești. Dacă ți-e greu să te decizi între beton simplu sau amprentat, piatră naturală, sau pavaj vibropresat, noi îți recomandăm să-l alegi pe cel din urmă, și îți spunem și de ce.
Pavajele vibropresate sunt o garanție a calității în materie de pavaje și reprezintă o investiție profitabilă și de durată pentru căminul tău. Pe lângă gamă largă de culori și modele potrivite oricărei preferințe, acestea au beneficiul rezistenței în timp, astfel poți avea siguranță că aspectul curții tale va fi la fel de proaspăt și peste ani.
Pavajele vibropresate sunt obținute prin turnarea betonului semi-uscat cu ajutorul vibropresei hidraulice, proces de fabricație ce este automatizat cu ajutorul utilajelor de ultima generație. Betonul, preparat cu un conținut minim de apă pentru a îndeplini cele mai bune caracteristici de manipulare și rezistență, este turnat în matrițe din oțel, iar acțiunea hidraulică a presei vibratoare coboară, comprimând betonul și eliminând orice picătură de apă în exces.
Pavele vibropresate versus Beton simplu/amprentat
Cele două tipuri de beton sunt mai simplu de obținut și au la primă vedere un preț mai scăzut, însă pe termen lung, necesită o investiție continuă, deoarece acestea se fisurează sub acțiunea diferențelor de temperatură și mai ales, pot crăpa din cauza ciclurilor de îngheț-dezgheț. De aceea, au nevoie constantă de reparații, lăsând în urmă un aspect neîngrijit.
Betonul amprentat este un beton normal, a cărui suprafață este tratată cu aditivi, coloranți, rășini sau lacuri acrilice menit să imite diferite tipuri de suprafețe cum ar fi piatră naturală sau alte modele de pavele clasice. Deși are un aspect estetic plăcut, acesta necesită degresare și lăcuire anuală, iar rezistența sa la uzură şi îngheţ este destul de scăzută.
Pavele vibropresate versus Piatră naturală
Piatra naturală poate fi o alternativă potrivită, prin aspectul său „din natură” şi prin durabilitatea mare în timp. Însă, prezintă o serie de neajunsuri, ce trebuie luate în considerare înainte de a recurge la această soluție: manoperă scumpă, preț ridicat, faptul că nu oferă întotdeauna o suprafață confortabilă pentru circulație și este mai greu de reparat și de intervenit ulterior sub suprafața amenajată.
În comparație cu betonul amprentat/simplu și piatra naturală, pavajele vibropresate sunt cele mai indicate, mai ales din punct de vedere al ciclurilor de îngheț-dezgheț. În plus, prezintă o stabilitate foarte bună, datorată legăturii între pavele pe mai multe muchii și a montării acestora pe strat de nisip (asta permite desfacerea, recuperarea și refacerea pavajului în cazul intervențiilor subterane).
Pavajele vibropresate se găsesc în mai multe modele și nuanțe, deci se pot adapta foarte ușor gusturilor tale. De asemenea, rezistența foarte bună la uzură datorită materialului dens, omogen și faptul că permite aerisirea solului (o cerință ecologică foarte importantă), fac ca pavajele vibropresate să fie cea mai la îndemână soluție pentru tine.